SCENMÅNDAG: Brandfacklor, eldsjälar och föregångare 

admin

På Svenska Teaterns Scenmåndagar möts inspirerande gäster i samtal kring aktuella fenomen.

Brandfacklor, eldsjälar och föregångare

Eldsjälarna  Jasmine Kelekay, Karri “Paleface” Miettinen och Sunniva Drake möts i ett samtal om aktivism, mod och samhällsengagemang. 

Samtalet spelades in 12.4.2021 på Stora scenen. Mera information om kommande Scenmåndagar hittar du på Svenska Teaterns hemsida. 

Moderator: Alma Pöysti

Gäster:

Jasmine Kelekay är forskare, aktivist och doktorand i sociologi vid University of California, Santa Babara. För tillfället också gästdoktorand vid Centrum för Mångvetenskaplig Forskning om Rasism (CEMFOR) vid Uppsala Universitet. Kelekay är dessutom aktuell som gästande chefredaktör för tidningen Astras pinfärska temanummer om svart feminism i Norden. 

Sunniva Drakeär aktivist och författare. Hon är en fördomsfri föregångare som är prisbelönt för sitt mod och starka engagemang i kampen mot orättvisor och för jämlikhet och fred. Finlands PEN kallar henne ‘förebilden för civilcourage’. Drake är pensionerad distriktschef för Esbo Stadsbibliotek. 

Karri Miettinen (Paleface)  Den finländska hiphopens gudfar Paleface är rapartist, poet, freelance journalist och översättare, aktivist och samhällskämpe. Han  har hela sitt liv varit starkt engagerad i samhällsfrågor. I sina låtar tar Paleface ställning mot orättvisa och försvarar de utsatta i samhället.